Dienst Urologie van het Sint Andries Ziekenhuis in Tielt

Urologie

De artsen, verpleging en secretaresses van de dienst Urologie van het Sint Andries Ziekenhuis heten U van harte welkom op  deze site. We hopen U middels deze weg het praktische reilen en zeilen van de dienst te verduidelijken en willen graag ook wat ziektebeelden, symptomen, mogelijke onderzoeken en behandelingswijzen in kaart brengen.
Meer over urologie Meer over urologie

Recente nieuwsberichten

Januari is de maand van de urologie in het Sint- Andriesziekenhuis

Tag:

Tijdens de maand januari zet het Sint-Andriesziekenhuis de dienst urologie in de kijker. Hierbij wordt ingezoomd op de samenwerking tussen de urologen en de verschillende afdelingen in het ziekenhuis: van de kinderafdeling over medische beeldvorming tot het restaurant. Dat gebeurt aan de hand van affiches die op de afdelingen hangen met daarop een woordje uitleg over wat deze samenwerking precies inhoudt.

De prostaat, een harde noot om te kraken?

Tag: Prostaatvergroting Holep Prostaatontsteking Prostaatcarcinoom

Dr. Pieter Jan Elshout heeft een info- avond gegeven in het Sint- Andriesziekenhuis te Tielt. Het opzet was patiënten te informeren over een mysterieus orgaan in het kleine bekken. Een Europese bevraging bracht aan het licht dat de meeste mensen niet weten waar de prostaat juist ligt en wat zijn belangrijkste functie is. Ook in onze regio blijkt de interesse voor de onderwerp groot te zijn.