Binnen de urologie worden de urinewegen behandeld. Daaronder vallen de plaats van de aanmaak van de urine, de nieren, de urineleiders, de blaas en de plasbuis. Ook voor problemen met de mannelijke geslachtsorganen kan je bij ons terecht.

Het domein van de urologie is zeer uitgebreid. Naast de behandeling van algemene urologische problemen (zoals incontinentie, blaasontstekingen en erectieproblemen), hebben onze artsen ook een expertise in de kinderurologie, oncologische urologie en endo-urologie. 

Dat maakt onze job boeiend. We hebben zowel vrouwelijke als mannelijke patiënten, baby's en ouderen, onschuldige en levensbedreigende aandoeningen. Samen met ons team staan wij klaar voor elk type patiënt en zoeken we naar de beste oplossing.

Uroloog in de operatiekamer

Samenwerken staat voorop 

Wij zijn als dienst urologie uiteraard geen geïsoleerd eiland in de kliniek. Door een goede samenwerking met de medico-technische diensten zoals het laboratorium en de dienst radiologie proberen we een optimale en snelle service te bieden.

Als er sprake is van kwaadaardige letsels wordt de behandeling en follow-up besproken in een multidisciplinair team met een radiotherapeut, oncoloog en andere specialisten. Bovendien krijgt de huisarts een verslag van de consultatie(s), technische onderzoeken, behandelingen en behandelingsvoorstellen.

Maak kennis met onze artsen