Om de juiste diagnose te stellen en de beste behandeling te kiezen, zijn er onderzoeken nodig. Bekijk meer informatie over de onderzoeken die we het vaakst uitvoeren.

Voor elk van deze onderzoeken kan je ook een brochure downloaden. De patiëntenbrochures bieden een handig overzicht van de richtlijnen in verband met de voorbereiding en de nazorg van deze onderzoeken. Door ze te downloaden, kan je ook offline alles nog eens rustig nalezen of kan je de informatie delen met iemand die er geen online toegang toe heeft. 

Cystoscopie 

Dit inwendige blaasonderzoek wordt gebruikt om problemen op te sporen in de plasbuis, het prostaatgebied of de blaas. En dat zowel bij mannen als bij vrouwen. 

Kom meer te weten over de richtlijnen en het verloop van een cystoscopie

Urodynamisch onderzoek 

Aan de hand van dit onderzoek gaan we de mogelijke oorzaak van plasklachten opsporen. Tijdens het onderzoek wordt de werking van de blaas, de sluitspier en het plasmechanisme getest. 

Bekijk de informatie van een urodynamisch onderzoek

Prostaatpunctie 

Om na te gaan wat er mis is met de prostaat, kan tijdens een punctie wat prostaatweefsel weggenomen worden. Dat wordt dan later miscroscopisch onderzocht. 

Meer informatie over de richtlijnen en het verloop