Sint-Andriesziekenhuis Movember't mee!

Tijdens de maand november roept de internationale Movember-stichting mannen op om hun snor te laten groeien. Het is een bewustwordingscampagne rond mannelijke gezondheidsproblemen. Het Sint-Andriesziekenhuis Tielt doet ook dit jaar mee aan de actie.

Prostaat- en teelbalkanker zijn zogenaamde ‘stille doders’: velen kennen iemand die eraan lijdt maar er wordt te weinig over gesproken. Met dat idee begonnen enkele Australische vrienden in 2003 tussen pot en pint aan Movember. ‘Mo’ is Australisch jargon voor een snor, die de initiatiefnemers gedurende de maand november lieten groeien. De internationale Movember- stichting roept ook de Belgische mannen op om hun snor te laten groeien tijdens de maand november. De ludieke bewustwordingscampagne rond mannelijke gezondheidsproblemen geeft kennissen ook de mogelijkheid de jonge snorren te sponsoren. De opbrengst gaat naar prostaat- en teelbalkanker- onderzoek, alsook het aanpakken van mentale gezondheidsproblemen en de preventie van zelfmoord.

De actie groeide uit tot een wereldwijde snorrenbeweging. Sinds 2003 heeft Movember meer dan 1250 gezondheidsprojecten voor mannen over de hele wereld gefinancierd, door de status quo in twijfel te trekken en de manier te veranderen waarop onderzoek naar gezondheidsproblemen bij mannen wordt uitgevoerd. In de afgelopen 20 jaar werd een totaalbedrag ingezameld van 1 miljard euro en namen ongeveer 5 miljoen ‘Mo Bros’ en ‘Mo Sisters’ deel aan de actie.

Heb je vragen of wens je een afspraak?

Onze collega's staan klaar om je verder te helpen.