Internationale week van het bedplassen

Kinderurologie

Bedplassen is een veelvoorkomende aandoening bij kinderen. Maar! Het kan behandeld worden. Daarom is er jaarlijks de week van het bedplassen.

Elk jaar willen we met de ‘Internationale week van het bedplassen’ aandacht vestigen op het bedplassen dat een veelvoorkomend medisch probleem is dat kan en moet behandeld worden.

Bedplassen is een veelvoorkomende medische aandoening die ernstige gevolgen kan hebben voor het gevoel van eigenwaarde, het emotioneel welzijn en het dagelijks functioneren van kinderen, waarbij ook de schoolprestaties en het sociale leven kunnen beïnvloed worden.

Bedplassen is niemands schuld en het probleem zou zonder schuld- of schaamtegevoelens binnen het gezin of met de huisarts besproken moeten kunnen worden. De gevolgen worden echter vaak onderschat en gebagatelliseerd, waardoor meestal geen hulp wordt gevraagd en dus ook niet wordt aangeboden.

Hulp nodig?

Heb je thuis een bedplassend kind? En wil je graag hulp? Onze artsen staan voor je klaar!