Nieuw holmium lasertoestel voor prostaathypertrofie


door
Prostaathypertrofie
Holep
Endo urologie
Urolithiase

Het OK-team van Sint-Andries verwelkomt het nieuwe lasertoestel. Deze Holmiumlaser is krachtiger en veelzijdiger. Het belangrijkste voordeel van dit type laser is dat ook behandelingen voor prostaathypertrofie kunnen uitgevoerd worden.

Binnenkort zullen we de eerste Holep-prostaatbehandelingen uitvoeren. Hiervoor werken we samen met dr. Schatteman die al jaren ervaring heeft met deze ingreep in het OLV Aalst.  Hij zal ons begeleiden met de eerste ingrepen. Voor patiënten met nierstenen hebben we de laser al kunnen inzetten met groot succes.

Prostaatvergroting

Eén van de aandoeningen die we met de Holmium laser kunnen behandelen, is een prostaathypertrofie. Meer weten over deze aandoening?